Legendarni Azteca stadion: Džaba hibrid, šta mu uradiše dušmani...

Tamo se ukazala Maradonina 'božja ruka'

Legendarni Azteca stadion: Džaba hibrid, šta mu uradiše dušmani...

Sljedeći ponedjeljak, Los Angeles Rams će biti "domaćin" Kansas City Chiefsu u NFL ligi i to na stadionu Azteca u Meksiku. Oni malo stariji sjetit će se tog čuvenog poprišta jedne od nejčuvenijih utakmica svih vrermena, između Argentine i Engleske kada se ukazala Maradonina 'božja ruka'.

Međutim, NFL još razmatra da li stvarno da se tamo igra, budući da travnjak liči poput krompirišta.

Šta se desilo? U maju ove godine legendarni stadion "prešaltao" se sa prirodne trave na hibridnu, ali budući da oba kluba i America i Cruz Azul koriste isti stadion, travnjak je izložen konstantnom habanju. Potom je u oktobru uslijedio kocert Shakire, a sve se poklopilo sa nekoliko rekordnih kiša u gradu.

Stvari su postepeno počinjale da bivaju haotične. U ovih mjesec dana progresivno se travnjak habao, do granice srži, da bi Cruz Azul dočekao Lobos na nadrealnoj podlozi.

Teren zasad izgleda podnošljivo, posebno za potrebe NFL susreta u ponedjeljak no kako li će izgledati kada América dočeka Veracruz 24. novembra na kraju regularne sezone u Aperturiri.

Trener Cruz Azula, Pedro Caixinha, izrazio je zabrinutost nakon subotnje utakmice:

"Teren nije u najboljem stanju i to me zabrinjava za sljedeći period, sljedeći turnus. Svi znamo da nije u redu i da neće biti u redu, ali to su okolnosti i ako možemo pomoći na bilo koji način, to ćemo učiniti."

Interesantno je i apsurdno jer "sljedeći turnus" o kojem trener priča je doigravanju Aperture u kojem će igrati i Cruz Azul i America

Šta li će se dalje dešavati sa terenom ovog legendrnog stadiona samo Bog zna, čija se ruka baš tu preko Maradone svojevremeno ukazala.

Top Komentari

Bulle
Pakleni proljev ?? Konstantna anksioznost ????
25 0
Zoilomas
Eto vam hibridna govna
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi