Legendarni Hristo Stoičkov ima svoj recept za borbu protiv koronavirusa

Učio od bake

Legendarni Hristo Stoičkov ima svoj recept za borbu protiv koronavirusa

Pažnja čitavog svijeta je usmjerena na pandemiju novog koronavirusa.

Neki strahuju, neki ne, neki vjeruju da je sve samo zavjera, a neki da je pošast koja će zauvijek promijeniti svijet.

Bilo kako bilo, svi se na svoje načine pokušavaju zaštiti.

Najvažnije je, složit će se, očuvati imunitet snažnim, a upravo to danas radi Hristo Stoičkov, legendarni bugarski fudbaler, i to po receptu svoje bake.

Nekadašnji as Barcelone danas je u Miamiju, ali navike kojima nastoji očuvati svoje zdravlje ne mijenja već godinama.

"Jedem puno bijelom i crnog luka, pijem samo toplu vodu, a tuširam se vrelom. Baka me učila da je bijeli luk zdrav i da ubija viruse", istakao je Stoičkov, pa nastavio:

"Punica ima 80 godina i zato smo u Miamiju. O njoj moramo najviše brinuti jer koronavirus u najvećoj mjeri napada starije ljude. Moja kćerka živi tu u blizini, ali nisam mogao vidjeti unuče već skoro sedmicu dana. Ne smijemo rizikovati pošto se bolest lako prenosi".

Legendarni Bugarin se nakon bogate igračke karijere do 2013. godine bavio trenerskim poslom, da bi nakon toga uglavnom radio kao stručni konsultant i analitičar na TV.

Za one koji možda ne znaju, Stoičkov je 1994. godine dobio prestižnu Zlatnu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi