Legendarni Hrvat zarobljen u ratom zahvaćenoj Libiji: Pokušat ću pobjeći autom!

Borba za život Željka Pavličevića

Legendarni Hrvat zarobljen u ratom zahvaćenoj Libiji: Pokušat ću pobjeći autom!

Legendarni hrvatski košarkaški trener Željko Pavličević trenutno se bori za život u ratom zahvaćenoj Libiji.

On je prije dva mjeseca preuzeo tamošnji klub Al Itihad, ali obzirom da u Libiji ponovo počinje građanski rat, jasno je da mora pobjeći što prije.

Kako sam kaže, pokušao je otići avionom, ali je aerodrom bombarovan, pa će pokušati pobjeći automobilom barem do Tunisa.

"Tripoli je pod opsadom, velike bitke se vode oko grada, čuje se to dobro, vidimo i avione. Ne vidim previše stranih novinara što možda i nije dobar znak. Pakujem se kod kuće, nadao sam se da ću moći avionom, ali u ponedeljak su bombardovali aerodrom pa ću pokušati automobilom do Tunisa", kazao je za hrvatske medije slavni trener.

Inače, 'Sportske novosti' prenose da su svi strani igrači već napustili klub te da je isto učinio i njegov pomoćnik Luka Bujas.

Treba podsjetiti i na to da je Pavličević bio prvak Evrope dva puta i to sa Cibonom i Jugoplastikom, prvo 1986. godine, a zatim i 1991.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti