Legendi spašen život: Srčani udar pokosio nekadašnjeg napadača Rangersa
Foto: EPA

Nacho Novo se oporavlja u Berlinu

Legendi spašen život: Srčani udar pokosio nekadašnjeg napadača Rangersa

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Glasgow Rangersa Nacho Novo (38) doživio je danas srčani udar nakon što je igrao za legende ovog kluba na utakmici u Njemačkoj.

Ovaj 28-godišnji Španac se nije osjećao dobro pred utakmicu u Berlinu. Ubrzo je prebačen u bolnicu gdje je ustanovljen srčani udar.

Srećom, Nacho je preživio. Nalazi se u bolnici i trenutno je u stabilnom stanju.

"Bio je to srčani udar. Nacho se žalio na bolove u plućima i danas je osjetio probleme. Srećom, ljekari su brzo reagovali i život mu je spašen. Dobro se oporavlja, ali će ostati u bolnici sedmicu ili dvije", rekao je jedan od njegovih prijatelja.

Novo je velika legenda Rangersa. Igrao je za klub od 2004. do 2010. godine i postigao je 73 gola u 255 nastupa. Osvojio je tri titule prvaka sa ovim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi