Lewandowski: Sada idol, nekada bio meta sprdnje

Lewandowski: Sada idol, nekada bio meta sprdnje

Dž. Mrakić

Robert Lewandowski zasigurno je jedno od imena koja se najviše spominju u nogometnom svijetu posljednjih nekoliko sedmica.

Nevjerovatni Poljak ove sezone, igrajući za Bayern i nacionalni tim, postigao je 22 gola u 14 utakmica, a od toga je 15 njih ostigao ke u posljednjih šest utakmica, što ga čini trenutno najubojitijim napadačem svijeta.

Ipak, nije uvijek bilo tako. Novi menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, 2010. godine ga je doveo iz Lecha u dortmundsku Borussiju, međutim Poljaka baš nije išlo na početku 'Bundesliga karijere'.

U više navrata propustio je nekoliko velikih prilika, a jedan od navijača odlučio se našaliti sa tadašnjom formom Lewandowskog i napravio je video u kojem prikazuje kako napadač recimo nije u mogućnosti pogoditi WC školjku, šalter za svjetlo, krevet...

Nekada meta sprdnje a sada osoba kojoj se svi dive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.