LGBT zajednica Španije traži kaznu za navijače Barcelone

Zbog vrijeđanja Cristiana Ronalda

LGBT zajednica Španije traži kaznu za navijače Barcelone

Endin Čaušević

LGBT zajednica u Španiji zatražila je od Fudbalskog saveza ove zemlje da kazni navijače Barcelone zbog ispada na El Clasicu.

Naime, dok je trajala minuta šutnje pred početak El Clasica, pojedini navijači katalonske ekipe s tribina su dobacivali "Ronaldo pe**u". Portugalac je bio razočaran ovim gestom katalonskih navijača.

Ipak, on nije bio jedini. Danas se oglasila i LGBT zajednica Španije koja je zatražila od Fudbalskog saveza da kazni navijače Barcelone.

"Ovakvo vrijeđanje i ponašanje je kažnjivo još od 2007 godine. Barcelona je prije nekoliko sezona potpisala ugovor da će se boriti protiv homofobije na tribinama, a sada se desilo ovo. Očekujem da Fudbalski savez Španije kazni navijače Barcelone zbog vrijeđanja Ronalda", poručili su iz LBGT zajednice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi