Lilian Thuram vršio nasilje u porodici?

Policija dobila prijavu protiv legendarnog fudbalera

Lilian Thuram vršio nasilje u porodici?

Policija u Parizu potvrdila je da je protiv nekadašnje fudbalera Francuske Liliana Thurama podnesena prijava zbog nasilja u porodici.

Legendarni fudbalski reprezentativac te zemlje koji je svojim golovima protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala 1998. godine „galske pjetlove“ odveo u finale , mogao bi da se nađe na udaru francuskog tužilaštva zbog prijave koju je protiv njega podnela njegova bivša verenica.

Karine Le Marchand (45), tv voditeljica i producentica, podnijela je prijavu protiv Thurama 4. septembra, a policija je potvrdila da se radi o navodnom nasilju u porodici.

Ova vijest iznenadila je francusku javnost kojoj je Lilian Thuram znan kao ugledan sportista i čovjek koji godinama radi na poboljšanju položaja osoba koje su ugnjetavane na bilo koji način. Nekada jedan od najboljih svjetkih defanzivaca osnivač je i humanitarne fondacije za borbu protiv rasizma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.