Lindsey Vonn duguje 1,7 miliona dolara poreza

Lindsey Vonn duguje 1,7 miliona dolara poreza

M. Skaka

Ako ste mislili da je neplaćanje poreza rezervisano samo za domaće sportske klubove, te da je dug Čelika, Sarajeva, Želje, Bosne i drugih prema državi nešto čemu nema paralele u svijetu sporta, prevarili ste se.

Lindsey Vonn svjetska i olimpijska prvakinja svijeta u skijanju duguje više od 1,7 miliona dolara u neplaćenom porezu.

Vonn ima niz velikih sponzora kao što su Red Bull, Under Armour, P&G, Rolex i drugi, a u proteklom periodu nije izmirivala svoje obaveze prema državi, pa je IRS (američka poreska inspekcija) podnio prijavu u Nevadi protiv nje zbog duga od tačno $1,705,437.

Sjajna skijaica prošla je kroz težak period u životu. Rastavila se od Thomasa Vonna koji joj je, osim bračnog druga, bio i trener.

U e-mailu poslanom Detroit Newsu koji je prvi objavio ovu vijest, Vonn je napisala da će vrlo brzo platiti.

"Nije tajna da je protekla godina za mene bila ispunjena velikim izazovima u privatnom životu. Tek skoro sam saznala za ovaj problem sa porezom i već sam poduzela korake da se problem riješi.", napisala je Vonn.

Na svom Facebook profilu Vonn je sinoć pisala:

"Vrlo sam razočarana trenutnom situacijom. Tek sam saznala za dug koji imam. Ovo je velika lekcija za mene. To što nisam imala kontrolu nad svojim finansijama, već se pouzdavala u nekog drugog da vodi sve poslove, vjerujući da radi u mom najboljem interesu je greška koju neću dva puta napraviti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.