Ljekari krivi za smrt fudbalera Dinama?

Ekeng se srušio na terenu

Ljekari krivi za smrt fudbalera Dinama?

Endin Čaušević

Fudbaler Dinama iz Bukurešta, Patrick Ekeng, preminuo je prije nekoliko dana za vrijeme utakmice protiv Viitorule.

Ekeng je na terenu proveo samo sedami minuta nakon što se sredinom drugog poluvremena srušio na travnjaku. Hitna pomoć koja je bila na stadionu pokušala je pružiti pomoć ovom igraču, ali je nakon 90 minuta objavljeno da je on preminuo zbog srčanih problema.

Ipak, u rumunskim medijima danas se pojavila informacija da je on preminuo zbog krivice ljekara koji su mu pružali pomoć u tom trenutku. Navodno, lijekovima koje je dobio Ekeng je istekao rok, a baterija u aparatima za oživljavanje nije bilo.

Policija je danas objavila da će početi istragu ljekara koji su se nalazili u vozilu hitne pomoći u tom trenutku. Oni su kao dokaz uzeli vozilo nakon čega će se utvrditi da li je Ekeng mogao biti spašen.

Rumunska bolnica nekoliko minuta nakon njegove smrti objavila je da je Ekeng preminuo zbog problema sa srcem, te da je klub morao znati da je ovaj 26-godišnji Kamerunac imao tih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi