Ljepotice u Sočiju: Amerikanke i Skandinavke će vas očarati

Ljepotice u Sočiju: Amerikanke i Skandinavke će vas očarati

Edmir Škorić

Još nekoliko sedmica ostalo je do svečane ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Natjecanje će biti uzbudljivije nego ikad. Doslovno.

Od skijanja, hokeja, pa do biatlona, imat ćemo priliku da gledamo dosta ljepotica. Jedna od njih je Amerikanka Alyson Dudek, koja će svoju zemlju predstavljati u brzom klizanju. Ona ima 23 godine, a na Olimpijskim igrama u Vancoveru prije četiri godine osvojila je brončanu medalju.

Još jedna Amerikanka koja će plijeniti pažnju svojom ljepotom je Ashley Wagner, dvostruka državna prvakinja u umjetničkom klizanju. Poznata je što nosi duge nokte i naušnice tokom klizanja. 

Julia Mansuco. Još jedna ljepotica koja će se pojaviti u Sočiju i još jedna Amerikanka. Ona će pokušati da postane prva američka skijašica koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama. U Vancouveru je napravila senzaciju i uzela srebro u spustu i super-kombinaciji. 

Julie Chu je najstarija igračica koja je predstavljala SAD na OI, a igra za hokejašku reprezentaciju. Poznata i kao osoba koja je bila na naslovnici ESPN Magazina. Ovo će joj biti četvrti nastup na Olimpijskim igrama. Očekuje svoje prvo zlato...

I Lolo Jones, Amerikanka, bit će atraktivna u Sočiju. Ona vozi bob za reprezentaciju SAD-a i ima 31 godinu. Inače, učestvovala je na ljetnim OI u Londonu, kao atletičarka. 

Sarah Hendrickson (19) učestvovat će u skijaškim skokovima i ona je - Amerikanka. Imala je tešku povredu koljena, no uspjela se oporaviti pred važan događaj u Rusiji. Među skandinavskim ljepoticama je Silje Norendal, Norvežanka, koja vozi snowboarding.

Ne treba zaboraviti niti Slovenku Tinu Maze, sjajnu 30-godišnju skijašicu..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.