Luis Figo stigao u Sarajevo

Dolazak legende

Luis Figo stigao u Sarajevo

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo doputovao je danas u Sarajevo.

Figo će prisustvovati 1. Međunarodnom sastanku tour operatera 'Meet Up Sarajevo', a osim njega doći će mnogo tour operatora iz cijeloga svijeta.

Cilj konferencije je predstaviti turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine i učiniti ih još atraktivnijim turističkim destinacijama u budućnosti.

Kada govorimo o Luisu Figu, treba reći to da je tokom karijere igrao za Sporting Lisabon, Barcelonu, Real Madrid i Inter, a za reprezentaciju Portugaal je upisao čak 127 nastupa te ostigao 32 pogotka.

FIFA ga je 2001. godine proglasila za najboljeg fudbalera svijeta, dok je 2006. godine izabran u najbolji tim Mundijala u Njemačkoj.

Vječno će prva asocijacija na njega biti prelazak iz Barcelone u Real Madrid te svinjska glava koja je doletjela na teren Camp Noua dok je Figo pokušavao da izvede korner.

Top Komentari

OR7
Svaka čast,Luis dobro došao,dovedi nam i Ronalda drugi put.....
1 0
teddy sheringham
Crkni keru ciganski!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi