Orgijanje na račun Fudbalskog saveza: Prvi čovjek Saveza pod istragom tužilaštva
Foto - Pexells

Pokrenut postupak

Orgijanje na račun Fudbalskog saveza: Prvi čovjek Saveza pod istragom tužilaštva

Midhat Šljivak

Vlast i moć koju ona donosi uvijek je mijenjala ljude.

Dosta je onih kojima je moć 'udarila u glavu' i koji više ne znaju šta rade kada se pitaju za bitne stvari u životu, među kojima je svakako i fudbal.

U proteklim godinama širom svijeta su otvarani brojni procesi protiv sportskih radnika. Neki su i osuđeni i izbačeni zauvijek iz fudbala, dok su drugi izbjegli bilo kakve sankcije.

Jedan od fudbalskih moćnika koji bi se mogli naći u problemu sa zakonom je predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales, koji je na vlastita zadovoljstva trošio novac Saveza.

Rubiales je koristio novac Fudbalskog saveza na žene. Organizovao je orgije na koje je pozivao osobe od povjerenja i potrošio je ogroman novac na to.

Sve je bilo obavijeno velom tajne. Ipak, na kraju je Rubiales raskrinkan i to od čovjeka od kojeg je to najmanje očekivao.

Oglasi

Njegov ujak, koji je također nekada radio u Fudbalskom savezu, odlučio je progovoriti. Izdao je Rubialesa i otkrio je sve tužilaštvu koje je već pokrenulo postupak.

Rubiales je trenutno pod istragom. Ako se utvrdi da je zaista nezakonito trošio novac Saveza, prijeti mu i zatvorska kazna.

Luis Rubiales nekadašnji je fudbaler. Igrao je uglavnom za male timove, a najveći domet mu je bio Levante s kojim je igrao i u društvu najboljih španskih timova.

Tokom karijere bio je predsjednik udruženja španskih fudbalera, a od 2018. godine je predsjednik Fudbalskog saveza Španije.

Top Komentari

Jugjesamojedan
Ja mislio Vico neku natego
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije