Na kući u kojoj je rođen Luka Modrić postavljena neobična poruka - Više je nego bizarna
Zanimljiv poziv Luki Modriću (AP Photo/Alberto Saiz)

Poruka zvijezdi Reala

Na kući u kojoj je rođen Luka Modrić postavljena neobična poruka - Više je nego bizarna

Midhat Šljivak

Luka Modrić jedan je od najboljih veznih fudbalera svih vremena, a da bi došao do takvog statusa morao je proći kroz izuzetno teške životne trenutke. Rat je kao i većini ljudi s ovih prostora obilježio djetinjstvo, pa se Luka ne vraća u mjesto Modrići pokraj Zadra, gdje se pojavila neobična poruka postavljena na kući u kojoj je živio legendarni fudbaler.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rođen je u Zadru prije nešto više od 38 godina. Djetinjstvo je proveo u obližnjem mjestu Modrići koje je napustio 1991. godine nakon što mu je tokom Domovinskog rata ubijen djed Luka.

Porodica Modrić nije imala puno. Živjela je dan za dan u oronuloj kućici koju su na kraju morali napustiti.

Kuća je danas potpuno devastirana. Novinarske ekipe, posebno one iz inozemstva, često je znaju posjetiti kako bi snimili mjesto odakle je započela velika karijera jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Iako kuća nije u vlasništvu porodice Modrić već Hrvatskih cesta, na njoj se pojavila poprilično neobična i bizarna poruka upućena kapitenu reprezentacije Hrvatske.

"Luka, jesi li spreman obnoviti svoju didovinu?", napisala je nepoznata osoba i ostavila je svoj broj telefona.

Oglasi

Komentari na ovu fotografiju su žestoki. Mnogi su mišljenja da se Luka nema potrebe prozivati na ovakav način jer kuća ne pripada, niti je pripadala porodici Modrić.

Oni su tu kući dobili na korištenje od države, ali ima i onih koji zamjeraju legendi hrvatskog fudbala što se odrekao djedovine.

"To je sramota. Tu je on rođen, njegov djed, njegov tata", jedan je od komentara, dok drugi komentator dodaje: "Čeka da mu je obnovi država, nema se para."

Dosta je međutim onih koji su na Lukinoj strani. Smatraju da nije njegov posao da dovodi bilo šta u red, posebno kada se zna da je ova kuća vlasništvo države Hrvatske.

Oglasi

Modrić je, podsjetimo, omladinsku karijeru započeo u Zadru, a 2000. godine je kao 15-godišnjak stigao u Dinamo i tamo je ostao sve do 2008. godine uz nekoliko posudbi.

Inozemna karijera započinje transferom u Tottenham, gdje je igrao do 2012. godine, kada pravi veliki transfer u Real Madrid čiji je član i danas.

On je 2018. godine proglašen najboljim fudbalerom svijeta. Prekinuo je dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda i ostat će upamćen kao jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena.

Naravno, s Realom je osvojio sve što je mogao u prethodnih 12 godina, a bio je nosioc igre reprezentacije Hrvatske na velikim takmičenjima.

Top Komentari

miroljub.petrovic
Nije igrao u bejHa? I cudite se sto vam zvizde na nepostojecu himnu ? Covjek se pita ili ste nepismeni,ili zadojeni nacionalizmom,nazalost obadvoje
0 1
BosanskaSvedska
Pa i gospa je imala bolju fasadu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi