Luksuzna kuća Federera je remek djelo arhitekture

Gradnja je dugo trajala

Luksuzna kuća Federera je remek djelo arhitekture

Roger Federer je, bez sumnje, jedan od najplaćenijih tenisera na svijetu. 

Tokom karijere švicarski teniser je osvojio veliki broj trofeja i pritom svoj bankovni račun obogatio milionima, a novac, čini se, troši u prave stvari. 

Federer je odlučio uložiti čak osam miliona eura u izgradnju luksuzne vile na obali Ciriškog jezera. Radovi na kući su trajali dugo vremena, a karakterišu je ogromni prozori i veliki balkoni s pogledom na okolinu Ciriškog jezera. 

Zajedno sa Federerom u njoj će živjeti njegova porodica i roditelji, Robert i Linete, za koje su posebno izgrađena dva luksuzna apartmana uz glavnu rezidenciju. 

Vila koju je izgradio se nalazi u regiji Volero koja je udaljena samo 20 minuta od Ciriha, a važi za mjesto sa najnižom stopom poreza u Evropi. Brojni vozači Formule 1 odlučili su se da žive baš u ovom kraju. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi