Lutalice iz BiH završile u luksuznom domu fudbalera Burnleyja

Pietersi velikog srca

Lutalice iz BiH završile u luksuznom domu fudbalera Burnleyja

Teme:

Mediji u Engleskoj objavili su zanimljivu priču o tome kako su dvojica pasa lutalica iz BiH završila u domu fudbalera tamošnjeg Burnleyja.

Problem pasa lutalica u BiH je prisutan već duži niz godina, samo ulicama Sarajeva se slobodno kreće na hiljade njih, no, srećom, postoje i ljudi dobra srca koji ih udome i pruže im toplinu i radost.

Primjer toga svakako je i porodica Pieters. Erik Pieters je na Ostrvu poznato ime s obzirom da igra u tamošnjoj Premier ligi za Burnley, a njegova supruga Nermina je, ni manje ni više, nego Bosanka koja je iz Sarajeva otišla tokom crnih devedesetih u našoj zemlji.

Upravo je Nermina najzaslužnija što je dvoje napuštenih pasa našlo svoje mjesto u njihovom raskošnom domu u Engleskoj. Prema priči Manchester Evening Newsa, na pse je ova manekenka i pjevačica naletjela za vrijeme u našoj zemlji, a ljubav koju su joj pružili bila je dovolja da im odluči promijeniti život tako što im je za kratko vrijeme osigurala putovnice i ostalu papriologiju koja je bila potrebna da ih smakne sa ulice.

"U BiH ima mnogo pasa lutalica. Oni zaslužuju šansu", rekla je, između ostalog, Nermina o svom humanom gestu.

Nermina i Erik su nedavno kupili novu kuću u Wilslowu, koja osim vrta za njezine ljubimce, ima i teretanu, kino sobu, zatim studio za snimanje...

Foto: ABNM Photography

Top Komentari

YaSSaL
Svaka cast!
2 0
Keno
za svaku pohvalu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi