Manijaci se i večeras prisjetili Mehmeda Ramića: "Ovdje je ubijen naš brat, dok ne bude pravde..."
FOTO: Klix.ba

Ubistvo se desilo prije godinu dana na današnji dan

Manijaci se i večeras prisjetili Mehmeda Ramića: "Ovdje je ubijen naš brat, dok ne bude pravde..."

S. Mlaćo

Navijači Željezničara i večeras su se prisjetili ubijenog druga sa tribina Mehmeda Meše Ramića.

Navijači Željezničara, popularni Manijaci, nakratko su blokirali večeras saobraćaj u Sarajevu i uz bakljade i parolu prisjetili se kolege sa tribine Mehmeda Ramića koji je ubijen na današnji dan prije godinu dana.

Manijaci su se okupili u sarajevskom naselju Pofalići gdje je Ramić i ubijen.

Zapalili su baklje te razvili parolu sa porukom „Ovdje je ubijen naš brat, dok ne bude pravde nećemo stat'“.

Ramić je bio veliki navijač Željezničara i mnogo poštovan na južnoj tribini, što su Manijaci sada ponovo potvrdili.

On je ubijen na raskrsnici iz automobila, a u septembru je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Amela Jašarevića.

Jašarević se tereti za krivično djelo ubistvo i prijeti mu kazna od najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora.

Jašarević se tereti da je 12. decembra 2021. godine, oko 21:15 sati, na području općine Novo Sarajevo, u prisustvu većeg broja građana i putničkih motornih vozila, iz motornog vozila Golf VII, kojim je upravljao, upotrebom vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu Peugeota, kojim je u tom trenutku upravljao Ramić Mehmed.

Nakon toga je i Adel Kabaš, koji se nalazio u Golfu, kojim je upravljao Edvin Imamović, ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Ramić, kojem su tom prilikom nanijeli tjelesne povrede uslijed kojih je preminuo, prenosi klix.ba.

Manijaci se nadaju da će odgovorni za ubistvo biti adekvatno kažnjeni. 

Top Komentari

nakopitam
Isti ovi narkomani su ubili Mirzu Rascica samo da bi preuzeli tribinu i dilanje groge na njoj. Jesu li se i toga prisjetili?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije