Marc Bartra otvorio dušu o bombaškom napadu
Foto: EPA

Nakon što je povrijeđen u napadu na autobus Borussije

Marc Bartra otvorio dušu o bombaškom napadu

U bombaškom napadu na klupski autobus Borussije Dortmund uoči četvrtfinala Lige prvaka, na sreću, jedini povrijeđeni je bio Marc Bartra.

Nakon što je eksplozivna naprava aktivirana u blizini autobusa Borussije Dortmund, koji je vozio igrače na utakmicu protiv Monaca, fudbaler ove ekipe Marc Bartra je zadiobio povrede ruke, a nekadašnji igrač Barcelone se uspio oporaviti i prije kraja ove sezone, te se vratiti na teren.

Bartra je za špansku Antenu 3 govorio o incidentu i svemu što je uslijedilo nakon eksplozije.

"Kada sam bio u vozilu Hitne pomoći nije me bilo briga da li će mi odsjeći ruku, samo mi je bilo drago što sam živ", započeo je Španac svoju ispovjest, te nestavio:

"Ruka mi je visila, nisam je mogao pomjeriti. Vrištao sam od bolova i straha, nismo znali smijemo li se kretati i da li će biti još eksplozija. Fiziterapeut mi je prišao, a ja sam samo želio zaspati. Nisam se dobro osjećao zbog bolova, bilo je zaista loše. Fizioterapeut mi je udario nekoliko šamara, i rekao mi da ne smijem zaspati."

"Shvatio sam da ne smijem zaspati, jer ako zaspete možda se ne probudite. Počeo sam misliti na svoju kćerku, pokušavao sam se smiriti. Hitna pomoć je napokon stigla, a dok sam čekao činilo mi se da je tih 10 ili 15 minuta trajalo cijelu vječnost", izjavio je španski fudbaler.

"Ne bih to nikome poželio. Prvo sam pomislio da li su ostali dobro? Da li se mogu micati? Tek onda sam pomislio kako se izvući iz ove situacije."

"Bio sam u šoku, uši su mi zvonile, vrtilo mi se u glavi. Onda sam shvatio da mogu pomjerati noge, ali me ruka strašno boljela. Puno sam krvario", rekao je Bartra, pa na kraju dodao:

"Još uvijek se svega sjećam, a kada pomislim na sve obuzmu me jaka osjećanja." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi