Najluđi kladioničar svijeta: Svake godine uloži milione na samo jednu opkladu i nikako da ga krene
Foto - Screenshot

Kladioničarske muke

Najluđi kladioničar svijeta: Svake godine uloži milione na samo jednu opkladu i nikako da ga krene

Midhat Šljivak

Kladioničarske priče uvijek donose zaista dosta uzbuđenja i svi koji se bave kladionicama sigurno imaju neke lude priče o tiketima.

Iz dana u dan se na društvenim mrežama pojavljuju brojni zanimljivi tiketi. Mnoge slavne osobe ulažu ogromne cifre na pobjede omiljenih timova, ali ono što radi Jim McIngvale iz Houstona je nešto posebno.

Vlasnik salona namještaja veliki je navijač bejzbol ekipe Houston Astros i njegova opčinjenost ovim timom prethodnih godina ga je ostavila bez ogromnog novca.

'Mattress Mack' kako zovu uvijek se kladi da će Astrosi osvojiti MLB titulu. Ove godine je poprilično uvjeren u to i odlučio je uložiti dva miliona dolara na ovaj tiket.

Ako Astrosi uzmu trofej MLB prvaka, Jim će imati profit od 10.6 miliona dolara, no njemu očigledno dobitak nije previše bitan jer je prethodnih godina doživljavao velike gubitke.

Oglasi

Njegovi Astrosi prvu i jedinu titulu osvojili su 2017. godine, a po njegovom priznanju dvije godine kasnije u porazu od Nationalsa izgubio je čak 13 miliona dolara igrajući na omiljeni tim.

Pored ulaganja ogromnog novca na tim iz Houstona, 'Mattress Mack' ulaže i na druge sportove, posebno NCAA koledž košarku te NCAA fudbal.

Voli i utrke konja. Tu su ulozi nešto manji, ali ovaj gospodin ne može se pohvaliti uspjehom u klađenju i možda je bolje da se prihvatio nečeg drugog.

Međutim, svako svoj izbor ima i svako odlučuje gdje će ostaviti svoj novac.

Top Komentari

Salihović23
Kao da je neko imao uspjeh...
1 0
Sars33
Cuj svake godine ulozi milione... pa koji ce ti k onda tiketi i kladionica kad imas para za izvoza... kolko znam nasi ovi ovdje ulažu da bi zaradili, a ovaj ne ulaže da zaradi nego samo onako uloži, jer covjek skonta da mu ne trebaju tolke pare... daj meni vamo te pare ako tebi ne trebaju :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi