Kontroverzni golman ostavio ženu zbog stjuardese, sada joj pokušava oteti kćer

Matvey Safonov nema obzira

Kontroverzni golman ostavio ženu zbog stjuardese, sada joj pokušava oteti kćer

Edmir Škorić

Godine 2021. golman ruske reprezentacije i Krasnodara Matvey Safonov upleo se u veliki skandal. Njegova supruga, koju je nogometaš poznavao od škole, iznenada je objavila da ju vara, a sada tvrdi da joj pokušava oteti kćer.

Matvej Safonov brani za ruski Krasnodar s kojim će uskoro igrati finale Kupa Rusije protiv CSKA, ali izvan terena vodi razne bitke sa dugogodišnjom suprugom koju je varao i zamijenio drugom ženom. 

“Imati drugu ženu u braku, očigledno, smatra se normom u društvu, što se ne može reći za mene. Sada možemo zaključiti da nisu svi opsjednuti novcem, slavom i ženama s niskom društvenom odgovornošću. Porodice više nema. I molim vas da više ne otvarate ovu temu”, napisala je Safonova bivša supruga Anastasia Kazachek na društvenim mrežama.

Nekoliko mjeseci prije toga, rodila mu je kćer, a sve se poklopilo i sa njegovim debijem za seniorsku reprezentaciju Rusije. Otprilike u to vrijeme započela je njegova veza s Marinom Kondratyuk. Djevojka je radila kao stjuardesa i redovno pratila Krasnodar na trening kampove i gostujuće utakmice. Tako su se i upoznali. Osim toga, Kondratyuk je više puta objavljivala fotografije sa stadiona Krasnodara, prativši nastupe Safonova.

Stjuardesa Marina - djevojka s kojom je golman Krasnodara prevario suprugu i na kraju je i ostavio

No, dugo su se njih dvoje "petljali", da bi tek u aprilu objavio fotografiju s njom i prijateljima, potpisavši sliku: "Upoznajte moju Marinu". Nakon fotografije koju je objavio Matvey, sama Kondratyuk oglasila se putem društvenih mreža: “Dobro jutro svima! Nakon jučerašnjeg “coming outa” dobila sam više čestitki nego za rođendan. A u međuvremenu se proglašavamo parom i useljavamo u kuću".

Safonov se ovog proljeća nije zaustavio na službenom priznanju svoje nove djevojke. Prema riječima njegove bivše supruge, sada želi oduzeti njenu kćer.

Oglasi

“Očito su našeg sjajnog nogometaša oduševili novac i permisivnost. Tokom moje trudnoće i nakon poroda dopuštao je sebi komunikaciju s damama s niskom društvenom odgovornošću, a nije ni dolazio po svoju kćer iz bolnice jer se zabavljao s tim djevojkama. Cijeli naš zajednički život nije izrazio želju da vidi svoju kćer više od jednom mjesečno, objašnjavajući to beskrajnim treninzima i kampovima za pripreme, gdje je u isto vrijeme imao dovoljno vremena za komunikaciju sa svojim kurvama. Nakon Majinog rođenja, umjesto da što više vremena provodi s djetetom, svaki dan je odlazio kod jedne od svojih čuvarica, govoreći mi da je klub organizovao treninge, a nakon njih mu je jako teško ići kući, umorio se".

Marina ukrala mjesto Anastasiji - Matvey je u aprilu predstavio svoju novu djevojku

“Jučer se moj advokat upoznao sa slučajem na Lenjinskom okružnom sudu u Krasnodaru po tužbi mog bivšeg supruga Matveya Safonova protiv mene, o određivanju mjesta prebivališta naše dvogodišnje kćeri Maye i njenog oca. Zapravo, Matvey Safonov mi želi oduzeti našu malu kćer. Bojim se da je utjecaj koji njegovi kustosi mogu izvršiti više nego dovoljan da udovolji takvoj apsurdnoj tvrdnji, budući da sve njegove prijave meni razmatra Lenjinski okružni sud u Krasnodaru uz grubo kršenje zakona.

Matvey Safonov pokrenuo je sa mnom pravne sporove o razvodu braka i podjeli automobila koji mi je dao za rođenje Maye. Pa, to je njegovo pravo, ali zakon ga ne obvezuje da bude dostojna osoba. No, oduzeti majci dvogodišnju kćer... To već prelazi sve granice. Ne mogu si više dopustiti šutnju, jer ovo više nije samo o meni.

Jedno mi nije jasno kako će on svojim "napornim" radom paziti na Maju? Nije ga briga, samo me želi uništiti. Štaviše, imao je drskosti, unatoč činjenici da zarađuje više od 150 miliona godišnje, tražiti od suda da od mene naplati alimentaciju za uzdržavanje Maye u iznosu od 13.386 rubalja mjesečno. Sigurna sam da njegove dame za sat vremena naplate više... Da naplati alimentaciju od majke svoje kćeri koja je na porodiljnom do treće godine i nije mogla puno raditi sve to vrijeme, jer odgaja kćer. ! Matvey, dođi u Moskvu, poslat ću ti sitnice!

Već dugo živim u Moskvi, ovdje imam dovoljno prihoda i mojoj kćeri ništa ne treba, roditelji mi također pomažu. Ne vjerujem korumpiranim sudovima Krasnodarskog kraja, stoga sam prisiljena zatražiti pomoć od javnosti, kako bih javno objavila bezakonje koje se već dogodilo i moglo bi se dogoditi u budućnosti. Borit ću se za svoju kćer!", poručila je Anastasia.

A "junak" naše priče svojevremeno je prošle godine komentarisao otkazivanje prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom.

"Boli me briga", poručio je prepotentni golman koji je do sada skupio sedam nastupa za A reprezentaciju svoje zemlje. Čini se da ga previše boli briga...

Oglasi