Legendarni kamerunski nogometaš prešao na islam, promijenio i ime

U prepunoj džamiji

Legendarni kamerunski nogometaš prešao na islam, promijenio i ime

Edmir Škorić

Dvostruki osvajač Afričkog kupa nacija prošle je sedmice javnost obavijestio kako je prešao na islam.

Kamerunska zvijezda Patrick Mboma prešao je s kršćanstva na islam i promijenio ime u Abdul Jalil Mboma, objavili su mediji u njegovoj zemlji.

Mboma je svoju novu vjeru proglasio u petak u prepunoj džamiji Bonamoussadi u Douli u Kamerunu.

Pedesetjednogodišnji Mboma je bio najbolji strijelac Kameruna svih vremena, a 2000. godine je izabran za afričkog nogometaša godine.

Kamerunce je 2000. godine odveo do zlatne olimpijske medalje, što je bila prva medalja za ovu afričku zemlju.

Igrao je između ostalih za PSG u Francuskoj i za italijanske klubove Cagliari i Parmu. Mboma je jedan od mnogih nogometaša koji su posljednjih godina prešli na islam.

Francuska zvijezda Franck Ribery prešao je na islam 2002., a nedavno je Nijemac Danny Blum također promijenio vjeru s kršćanstva.

Top Komentari

user1644415954
Allah upućuje koga on hoće!!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti