McDonalds polaže ekskluzivno pravo na pomfrit na Olimpijadi

Sve je brendirano, pa i krompirići

McDonalds polaže ekskluzivno pravo na pomfrit na Olimpijadi

M. Skaka

Ukoliko ovog ljeta posjetite neko od olimpijskih borilišta u Londonu i poželite pojesti pomfrit, McDonalds biće vaš jedini izbor.

Koliko god to na prvi pogled zvučalo apsurdno, u okviru svog sponzroskog ugovora lanac fast food restorana dobio je ekskluzivna prava za prodaju pomfrita tokom Olimpijade u Londonu.

To ne znači da će McDonalds biti jedini restoran u okviru olimpijskih borilišta, ali je postignut dogovor sa prostalih 800 lokala u kojima će se moći pojesti prženi kromširići da to budu upravo oni koje obezbjeđuje McDonalds.

Zabrana prodaje drugog pomfrita objavljena je u obavijesti za sve dobavljače hrane:

"Zbog sponzorskih obaveza prema McDonaldsu, orhganizacioni odbor obavještava dobavljače da više nemaju dozbvolu da služe vlastite krompiriće. Jedini izuzetak od ovog pravila je krompir koji se poslužuje sa ribom. Molimo sve posjetioce da uvaže činjenivu da ovo nije odluka osoblja koje ih poslužuje i da bi oni, ukoliko bi imali izbor, rado služili različitu hranu. Ipak, to im nije dozvoljeno.", stoji u saopštenju.

Očekuje se da će McDonalds poslužiti čak 10% svih obroka koji se pojedu tokom londonske Olimpijade i ovaj lanac jedan je od rijetkih sponzora koji će moći prodavati brendiranu hranu i piće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.