McGregor na orginalan način odgovorio Mayweatheru

Facebook post koji je izazvao mnogo pažnje

McGregor na orginalan način odgovorio Mayweatheru

E. Čaušević

Prethodnih nekoliko dana u centru pažnje je verbalni rat između boksera Floyda Mayweathera i UFC borca Conora McGregora.

Mayweather je prije nekoliko dana optužio McGregora da ljude vrijeđa na rasnoj osnovi, a irskom UFC borcu nije trebalo dugo da odgovori. Na zvaničnom Facebook profilu Mayweathera pojavio se post koji je, navodno, napisao McGregor mada su mnogi skeptični da je ovo zvaničan profil irskog borca. Ipak, treba priznati da je ovo u njegovom stilu.

"Čitao sam prije nekoliko dana da misliš da sam rasizam još uvijek postoji jer ja govorim svašta i ljudi to vole, a kad ti nešto kažeš u tom fazonu osuđuju te. Razlika između mene i tebe je što sam ja Irac, a ti nisi. Kada se borim muškarci, žene, djeca, mačke i psi stanu i gledaju moju borbu. Nemoj koristiti boju kože kao izgovor", napisao je McGregor, te dodao:

"Mene vole jer nikad nisam odbio borbu niti sam birao protiv koga da se borim. Nisam čovjek koji bira protivnike iz straha. Okaljao si ugled boksa jer dugo godina nisi imao m**a da se boriš protiv Mannyja", dodao je McGregor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi