"Probudila sam se gola u njegovom krevetu, prijavila sam to, ali svima je samo novac bio bitan"
McKayla Maroney jedna je od žrtava silovanja ljekara američke reprezentacije Larryja Nassara (Foto - Instagram)

McKayla Maroney o zlostavljanju Larryja Nassara

"Probudila sam se gola u njegovom krevetu, prijavila sam to, ali svima je samo novac bio bitan"

Midhat Šljivak

Poznata američka gimnastičarka McKayla Maroney (26) jedna je od žrtava ljekara američkog nacionalnog tima Larryja Nassara koji je tokom 18 godina u reprezentaciji zlostavljao 265 djevojaka i žena.

McKayla Maroney (26) nekadašnja je olimpijska prvakinja koja je u centar pažnje svjetske javnosti došla u slučaju Larryja Nassera, bivšeg ljekara američke reprezentacije koji je optužen za ogroman broj silovanja.

Maroney je bila jedna od svjedokinja protiv Nassara koji je na kraju osuđen na 60 godina zbog zlostavljanja 265 djevojaka i žena.

Ova 26-godišnjakinja je tada otkrila sve što se dešavalo. Šutila je iz straha i ističe da je imala samo 13 godina kada ju je Nassar prvi put silovao.

"Odmah je nasrnuo na mene čim sam došla u reprezentaciju. Govorio je da me želi provjeriti i silovao me prvi put kada sam imala 13 godina", priča Maroni i nastavlja:

"Govorio je da je to žrtva koju moram podnijeti kako bih otišla na Olimpijske igre. Mislila sam da to ima smisla, ali nisam nikom govorila. Koliko me puta silovao? Stotine puta".

Oglasi

Žalila se Maroni treneru Johnu Geddertu nakon što se probudila gola u Larryjevom krevetu. Prethodno joj je dao pililu koja ju je uspavala, ali Geddert nije reagovao.

"Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila sam to prijaviti. Ali, njima su bili bitni samo novac i medalje. Ništa drugo nisu željeli. Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onog s čime sam se suočavala. Sada moram počinjati život ispočetka".

McKayla Maroney je žrtva ovog silovatelja bila punih osam godina, ali je usprkos činjenici da prolazi kroz najgore razdoblje u životu, ostvarivala fenomenalne rezultate.

Tako je 2012. godine osvojila zlato i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu, a višestruka je svjetska prvakinja.

Kao odštetu za sve što je preživila Maroney je dobila 1.25 miliona dolara, a nakon svega odlučila se baviti glumom i muzikom.

Top Komentari

anga
Svima novac bitan.... a ti ae eto probudila gola u krevetu,reda radi
5 4
pikaboo
Kuja
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi