Mecima na autobus igrača Herthe

Moglo je biti puno gore

Mecima na autobus igrača Herthe

Edmir Škorić
Teme:

Autobus nogometaša Herthe danas je napadnut iz vatrenog oružja.

Hertha u ponedjeljak navečer igra protiv Bielefelda utakmicu prvog kola DFB Pokala, a njemački drugoligaš je imao jako ružno iskustvo na sjeverozapadu Njemačke noć ranije.

Naime, berlinski klub je objavio kako su prema autobusu ispapljeni hici, ali u autobusu, srećom, nije bilo igrača, već samo vozač

Sportski direktor Herthe Michael Preetz je kazao kako se vozač klupskog autobusa vraćao iz hotela kako bi pokupio ekipu, a onda je uslijedila pucnjava iz vatrenog oružja.

U visini vozačeve glave stvorena je rupa od metaka i prava je sreća da vozač nije smrtdno stradao, a policija je odmah obavila istragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.