Medić je od Zagreba napravio Veležov grb
Ćiro u elementu

Bh. selektor opet u centru pažnje

Medić je od Zagreba napravio Veležov grb

Miroslav Ćiro Blažević i dalje je u centru pažnje zbog sukoba sa predsjednikom NK Zagreb, Draženom Medićem. U razgovoru za portal net.hr, Blažević je odgovorio na uvrede predsjednika Zagreba, ali je i dodao:

»Ne želim svađu, ali sam napravio sedam igrača, odnosno četiri miliona eura. Gdje su ti novci?», pita se Ćiro.

Nije ostao dužan ni Medić koji je Blaževiću uputio otvoreno pismo u kojem novopečenog gradskog vijećnika opisuje kao lažova, lopova, sotonu, škrca, manipulatora...

No, Ćiro nije ostao dužan. Novinaru net.hr je kazao:

»Medić je jedan ambiciozan čovjek koji ne bira sredstva da izađe iz anonimnosti i ja sam previše iskusan da ulazim u konflikt s nekim takvim. On je sad postao toliko važan da blati najtrofejnijeg hrvatskog trenera, koji traje već 40 godina. Pa da sam povrijedio sport kako on to kaže, sigurno ne bih toliko trajao", započeo je Ćiro i nastavio:

»Sukob je nastao kad sam ja Mediću rekao da ću povesti računa gdje gradski novci idu. E, onda je on mene 'maznuo' na jedan prostački način, u životu takve psovke nisam čuo. Derao se da mi j... djecu, da mi j... majku u grobu, strašno. Ja sam sam kao trener Zagreba valorizirao šest, ne, čak sedam igrača - Vrdoljaka, Mandžukića, Ibričića, Brkljaču, Mujdžu, Stojkića i Nadarevića. Četiri miliona eura sam mu donio, a on priča o 200.00 eura koje mi treba dati. I gdje je sad tih četiri miliona? To nitko ne pita! A dobiva tolike donacije od grada i nikada nije jedan cent dao za klub. Nisam za daljnje konflikte, ali on je od Zagreba napravio Veležov grb», završio je Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.