Melissa ima troje djece sa bivšim igračem Barcelone, a odnedavno je ljubi Fernando Alonso

Iskusni vozač pronašao novu partnericu

Melissa ima troje djece sa bivšim igračem Barcelone, a odnedavno je ljubi Fernando Alonso

E. Škorić

Španac Fernando Alonso blista na utrkama Formule 1 ove sezone, a jako dobro mu ide i u privatnom životu, pošto je započeo sretnu vezu.

41-godišnji Španac se početkom aprila rastao sa Andree Schalger, ali mediji već pišu da je u vezi sa bivšom suprugom igrača Barcelone.

Kako prenosi španski magazin "Hola", Alonso je brzo pronašao novu partnericu. Ona je Melissa Jimenez, prelijepa novinarka DAZN-a koja prati dešavanja u F1.

Iako niko od njih dvoje nije službeno potvrdio medijske napise, njihovu fotografiju otkrio je jedan od fanova ispred Oceanic Institute u Monaku, o čemu piše "Marca". Alonso i fan viđeni su u prvom planu, dok Jimenez stoji u pozadini sa svojom kćeri, što je potaknulo glasine.

Prema informacijama koje prenosi "Hola", par je u vezi dva mjeseca. Upoznali su i svoje porodice. Novinari javljaju da je Alonso čak pronašao zajednički jezik s ocem svoje partnerice, koji je također vezan za automobilski svijet - Antoniom Jimenezom, glavnim inženjerom Aprillia MotoGP tima.

Oglasi

U prošlosti je novinarka bila udana za Marcaa Bartru, bivšeg nogometaša Barcelone. Par je imao troje djece, dvije kćeri i sina. Krajem 2021. Jimenez i Bartra odlučili su se razići.

Što se Alonsa tiče, u sezoni 2023. pridružio se ekipi Aston Martina i na postolju je završio na pet od posljednjih šest utrka, zbog čega je treći u generalnom plasmanu.

Alonso je ostvario 32 pobjede i dva puta osvajao Svjetsko prvenstvo. Prvu utrku vozio je u Australiji 2001. godine, a prvu pobjedu ostvario dvije godine kasnije u Mađarskoj. Posljednju je imao sada već davne 2013. u Španiji.

Alonso se nada pobjedi na svom terenu - u Barceloni.

Oglasi

"Potrebni su nam vikendi kada Red Bull ima problema," rekao je Alonso, koji je proslavio svoju 32. i posljednju pobjedu na Grand Prixu prije deset godina na svojoj domaćoj utrci u Barceloni.

Oglasi