Mertesacker izbjegao vojsku jer nije mogao stati u tenk

Stoper Arsenala otkrio zanimljive detalje

Mertesacker izbjegao vojsku jer nije mogao stati u tenk

Edmir Škorić

Tridesetogodišnji Per Mertesacker tvrdi da je izbjegao vojsku jer - nije mogao stati u tenk!

Mertesacker je intervjuu za Sunday People kazao da je zbog visine izbjegao da odsluži vojni rok u Njemačkoj, koji je do 2010. godine bio obavezan.

“Napisao sam im da ne želim baratati oružjem, ali i da ne stanem u tenk ili podmornicu.I da, uspjelo je”, kazao je stoper Aresnala, dodavši:

“Radio sam u klinici za mentalno zaostale osobe. Ujutro sam trenirao, a poslije podne bio u klinici. To je kao bolnica, aili niko vas ne prepoznaje i ljudi mogu da viču na vas. Nisam se plašio”.

Istakao je da mu je sve to bilo jedno veliko iskustvo i da mu je kasnije pomoglo u životu. Sada ima fondaciju koja pomaže hendikepiranoj djeci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.