Messi dobija vlastiti zabavni park
Foto: EPA

Kinezi grade zabavni park inspirisan Argentincem

Messi dobija vlastiti zabavni park

Lionel Messi će imati vlastiti zabavni park u Kini. Naime, radi se o nevjerovatnom projektu jedne kineske kompanije koja je udružila snage sa argentinskim virtuozom u naporima da do 2019. u Nanjignu otvori futuristički zabavni park.

Dakle, veliki kompleks bi posjetiocima trebao vrata otvoriti 2019. godine, a park bi se sastojao od 20 različitih atrakcija.

U pokušaju da park bude u isto vrijeme i futuristički, ali i povezan sa fudbalom, Kinezi planiraju u sadržaj parka inkorporirati veliki broj sadržaja virtualne realnosti koji će prikazivati značajne momente iz Messijeve karijere, poput legendarnih golova ili driblinga.

Još uvijek nije poznato da li će parkom dominirati atrakcije poput tzv. vozova smrti ili će se, pak, raditi o aqua parku.

"Park će se odlikovati najmodernijom tehnologijom koja će omogućavati posjetiocima da iskuse mnogo stvari vezanih za Messija, ovi sadržaju će biti kombinovani sa najmodernijim atrakcijama, među kojima će biti i veliki broj multimedijalnih sadržaja", saopštili su iz kineske kompanije koja će biti zadužena za izgradnju parka.

Messi je u Kinu stigao samo nekoliko dana nakon što je sa svojom Barcelonom osvojio španski Kup Kralja, a već 9. juna će otputovati u Australiju gdje će u dresu Argentine odmjeriti snage sa vječitim rivalima Brazilom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi