Messi pomaže ranjenoj djeci u Siriji

Human gest Argentinca

Messi pomaže ranjenoj djeci u Siriji

Argentinac Lionel Messi ponovo je pokazao da osim velikog umijeća na terenu ima i veliko srce.  

Zvijezda Barcelone odlučila je platiti kompletno liječenje za 1.500 ranjene djece koja su stradala tokom sukoba u Siriji između vladinih snaga i opozicije.

 

Messi je putem televizije gledao snimak na kojem je vidio ranjenu djecu, koja nemaju mogućnost medicinske njege, te se odlučio dati u akciju i platiti im liječenje u SAD i Evropi.

 

Argentinac je stupio u kontakt sa Crvenim krstom i Crvenim polumjesecom, te preko ovih humanitarnih organizacija pokušava stupiti u kontakt sa roditeljima ranjene djece, kako bi omogućio njihov izlazak iz Sirije i prebacivanje u bolnice u Evropi i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.