Šta se dešava u Španiji? Messi i Ronaldo korišteni kao mamac za apokaliptične scene

Mnogi su prevareni

Šta se dešava u Španiji? Messi i Ronaldo korišteni kao mamac za apokaliptične scene

A. Čaušević

U Ceutu koja se nalazi na samom sjeveru Afrike i pripada Španiji ovih dana su viđene scene očaja, tuge, nevjerice...

Naime, mnoštvo djece koji su stigli iz Maroka kao imigranti su prevareni, a Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su prevarantima poslužili kao mamac.

Dok su prevozili mnogobrojne tinejdžere ilegalnim putevima obećavali su im da će po dolasku Španiju imati priliku da upoznaju dvije najveće fudbalske zvijezde današnjice.

Međutim, tek kada su došli na odredište shvatili su šta se desilo pa španske vlasti sada ne znaju šta uraditi sa oko 850 maloljetnika koji se nalaze na teritoriji te zemlje.

Najmlađi ima četiri godine, a osim nekoliko stotina maloljetnika u Ceuti se nalazi i nepoznat broj odraslih koji čekaju priliku da se ukrcaju na brod i nekako se prebace na Pirinejski poluotok.

Oglasi

Mnoge porodice iz Maroka su zatražili svoju djecu nazad pa će se za sada svaki slučaj razmatrati posebno. Ono što je sigurno je da će oko 200 dječaka biti prebačeni u različite gradove u Španiji jer u Ceuti borave već nekoliko mjeseci.

Znatan je broj i onih čija je sudbina nepoznata. Vezu s roditeljima su izgubili, niko ih ne želi, pa su španske vlasti odlučili da urade i testove koštane srži sa zglobova da bi im se odredio broj godina.

Inače, maljoljetnici još uvijek pristižu gdje ih u blizini granice dočekaju humanitarni radnici i volonteri nakon što su nekoliko dana spavali na ulici bez hrane.

Kompletno mjesto nadzire vojska i policija te komunalne službe koje vrše posebnu dezinfekciju, međutim još uvijek ima preostalih razbacanih flaša vode, zatim hrane i odjeće. Kompletan slučaj bi trebao biti okončan u narednim danima.

Top Komentari

AmarSahin
Ili sam ja glup, ili vi niste lijepo objasnili, ali ja ne mogu skontat o čemu se ovdje radi?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi