Messi u Barceloni ostavlja pravo bogatstvo: Hotel, vila, skupocjeni automobili...

Morat će se odreći određenih stvari

Messi u Barceloni ostavlja pravo bogatstvo: Hotel, vila, skupocjeni automobili...

Midhat Šljivak

Lionel Messi glavna je tema u svim evropskim medijima u protekla dva dana.

Fudbalski čarobnjak odlučio je da napusti katalonskog velikana nakon gotovo 20 godina, a kao nova destinacija spominje se Manchester City.

Iako je Barcelona za njega predstavljala dom, Messi je očigledno odlučio da napravi korak kojeg niko nije očekivao.

A ako ode iz grada iza njega će ostati nekoliko zaista luksuznih objekata i automobila. Naravno, još uvijek će biti u njegovom vlasništvu, ali neće biti tako blizu da sve nadgleda.

Messi u Barceloni pojeduje hotel MiM Sitges koji je smješten samo 100 metara od mora. Noć u ovom hotelu košta gotovo 120 eura, a opremljen je pravim luksuzom. Njegova vrijednost je oko 30 miliona eura.

Također, Messi u posebnom naselju Castelldefels ima kuću koja vrijedi šest miliona eura. Nalazi se na 15-ak kilometara od Camp Noua i naravno u njoj je sav mogući luksuz.

Ono što bi izgubio je odlaskom iz ovog doma je svakodnevni pogled na more kojeg ima iz kuće, ali očigledno da mu je i to malo dosadilo.

Messi je vlasnik i nekoliko skupocjenih automobila. Navodno, kolekcija je vrijedna oko četiri miliona eura, a među automobilima koje posjeduju su Maserati od 120.000 eura, Ferrardi F43 Spider od 200.000 eura.

Najvrjedniji automobil u njegovoj garaži je Pagani Zonda koji vrijedi gotovo dva miliona eura i on se ističe ispred svih drugih.

Leo je u Barci zarađivao 70 miliona eura godišnje. Ima timova koji mu tu platu mogu dati, a ostaje nam da vidimo hoće li na kraju zaista otići.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
U prijevodu....yebe mu se za sve to,ima para ne može ih stado krava pojest :)
8 0
Quartararo20
Ne kontam ovaj clanak, jel to on ne moze auta povuci gdje god da ode? Takodjer moze prodati sve i opet sve napraviti gdje tj. U koji grad ode
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi