Mikel proživio pakao pred Argentinu: Nisam mogao iznevjeriti naših 180 miliona navijača!

Otet mu otac pred odlučujući meč

Mikel proživio pakao pred Argentinu: Nisam mogao iznevjeriti naših 180 miliona navijača!

Kapiten reprezentacije Nigerije John Obi Mikel proživio je pravu dramu pred odlučujući susret grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

Mikelov otac je bio otet pred susret Nigerije i Argentine dok je skupa sa svojim vozačem bio u vožnji između Makurdija i Enugua, a otmičari su tražili 28 hiljada dolara kako bi ih pustili.

To su svakako bile užasne vijesti za nekadašnjeg fudbalera Chelseaja koji je cijeli slučaj prijavio policiji i na svu sreću sve se dobro završilo.

"Mogu potvrditi da je vijest o otmici istinita te da su Michael Obi i Ishaya John spašeni", rekao je između ostalog policijski službenik Ebere Amaraizu.

Zanimljivo, Mikel nije htio da pravi paniku oko toga u reprezentaciji pred odlučujući susret proitiv Argentine te je odlučio da sve prešuti selektoru kako to ne bi uticalo na spremanje meča.

"Rekli su mi da će mi ubiti oca ako prijavim slučaj policiji. Bio sam zbunjen, nisam znao šta da uradim, ali nisam mogao iznevjeriti naših 180 miliona navijača. Nisam htio reći selektoru jer je morao spremiti taktiku za Argentinu datko da bi ga to uznemirilo. Baš sam htio pričati s njim o tome, ali jednostavno nisam mogao", rekao je Mikel.

Podsjetimo, njegova reprezentacija je na kraju izgubila od Argentine 2:1 te je eliminisana sa Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti