Mikky je De Jongova amajlija još od srednje škole: S njom je proživio sve važne momente u karijeri

Od Willema do Barcelone

Mikky je De Jongova amajlija još od srednje škole: S njom je proživio sve važne momente u karijeri

Edmir Škorić

Frenkie de Jong predstavljen je kao igrač Barcelone u petak poslijepodne, a uz njega je na predstavljanju bila i njegova djevojka Mikky Kiemeney.

Bivša igračica hokejaškog kluba Den Bosch prati De Jonga u stopu i od srednje škole su njih dvoje u vezi. Imala je tu sreću da upozna mladića koji će kasnije za milione igrati u Barceloni.

De Jong je karijeru počeo u Wilem II, a Kiemeney ga je bodrila od prvog dana i dočekala je da debituje u maju 2015. godine protiv ADO Den Haaga.

Tada je De Jong odigrao 22 minute, ali bilo je dovoljno da se zakotrlja jednan nevjerovatna priča.

Zatim se pridružio Ajaxu tri mjeseca kasnije za samo euro (1 €), dok su neki igrači otišli iz Ajaxa u Willem II na posudbu. S Ajaxom je osvajao titule, pa je u januaru dogovoren transfer u Barcelonu za 90 miliona eura.

Frenkie i Kiemeney kao da su nešto znali i 2015. godine, kada su se zajedno fotografirali na stadionu Barcelone Nou Camp.

"30. novembra 2015. otišli smo na Camp Nou kao navijači i gledali smo utamicu našeg kluba iz snova", napisala je De Jongova djevojka.

Kao i na samom početku karijere, tako je Mikky ponosno pozirala pored holandskog reprezentativca i tokom prezentacije u Barceloni.

Nema šta, jedno drugom su bađ suđeni, kao i trofeji veznjaku čije vrijeme tek dolazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi