Milan Gurović uhapšen nakon što je pretukao suprugu i kćerku
(Foto: EPA)

Kontroverzni košarkaš iza rešetaka

Milan Gurović uhapšen nakon što je pretukao suprugu i kćerku

Midhat Šljivak

Nekadašnji košarkaš Milan Gurović uhapšen je jučer nakon što je u Beogradu pretukao suprugu i maloljetnu kćerku.


Kontroverzni košarkaš je priveden nakon što je prijavljeno kako je u stanu na Novom Beogardu više puta udario suprugu i 16-godišnu kćerku.

Sigurno je za sada da će se Gurović teretiti za porodično nasilje, a nije isključeno da ovaj napad dobije i veću kvalifikaciju.

Gurović je u bogatoj karijeri osvajao mnoge titule, a igrao je u velikanima poput Barcelone, Unicaje, Crvene zvezde.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlato na Eurobasketu, a godinu dana kasnije i zlato na Svjetskom prvenstvu.

Poznat je i po tetovažI Draže Mihajlovića zbog kojE mu nije dozvoljeno da igra na terenima u BiH i Hrvatske u ABA ligi, dok je nosio dres Crvene zvezde.

Top Komentari

dinas
Cetnik,sto nije prebio nekog ravnog sebi?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi