Mini Liga šampiona u Tuzli

Mini Liga šampiona u Tuzli

Sponzorski tekst

UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) već četvrtu godinu zaredom organizuju veliki fudbalski/ nogometni događaj za djecu Mini Ligu šampiona.

Ovogodišnja Mini liga šampiona će se održati u Tuzli, na Trgu slobode, 28.06.2014. od 10.00 – 16.00 sati za djecu od 7 – 12 godina iz 10 gradova BiH. Mini liga šampiona je prvobitno trebala biti održana na dan velikog finala UEFA Champions League u Lisabonu, 24.05.2014., ali je bila odgođena zbog poplava u našoj zemlji, pa se ove godine održava nakon finala UEFA Champions League. 

• Preko 400 dječaka i djevojčica zabavljat će se tokom “Mini Lige šampiona” u Tuzli u dresovima finalista UEFA Champions League
• Igra, zabava i druženje, uz učenje fair play-a, poštivanja i UEFA pravila sporta na 15 sportskih stanica i niz kretivnih i edukativnih radionica za djecu 

Ovaj veliki sportski događaj za djecu, organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, MasterCarda, HTC-a, a podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te grad Tuzla. Preko 400 dječaka i djevojčica i 100 trenera/volontera iz Tuzle, Kalesije, Gračanice, Petrova, Srebrenice, Bratunca, Živinica, Banovića, Lukavca i Orašja bit će podijeljeni u timove ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, Real Madrid-a CF i Club-a Atletico de Madrid, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere ovog velikog finala. 

Mini liga šampiona će se odvijati na 15 stanica Fun Football-a, postavljenih na Trgu slobode u centruTuzle. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i poštivanja.

Osim igranja fudbala/ nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu posvećenih fudbalu/ nogometu, UEFA Ligi šampiona, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani i fer navijanju.

“Ponosni smo što je UniCredit Bank dio Mini lige šampiona, koja iz godine u godinu prerasta u pravi praznik za djecu. Mi u UniCreditu smatramo svojom obavezom brinuti o kvaliteti življenja u našoj sredini, posebno imajući u vidu djecu, kao budućnost našeg društva, stoga smo sretni što ovom manifestacijom dajemo skromni doprinos njihovom sretnijem odrastanju. Radujemo se dječijim osmijesima povodom predstojeće Mini lige šampiona u Tuzli”, izjavio je direktor UniCredit Bank, Ivan Vlaho.

Mini Liga šampiona održana je do sada u Sarajevu 2011. godine, Mostaru 2012. godine i Banja Luci 2013. godine, a na radost i veliko oduševljenje njenih učesnika. 

O UniCredit Bank

S ukupnom aktivom od 3,7 milijardi KM, kapitalom od 578,8 miliona KM i skoro milion klijenata, Banka upravlja mrežom od 85 poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 31.12.2013.)

O UniCredit-u

UniCredit je vodeća europska komercijalna banka s jakim korijenima u 17 europskih zemalja. Naša mreža, koja je prisutna na skoro 50 tržišta, uključuje skoro 9.000 poslovnica i preko 147.000 zaposlenika. (podaci sa 31.12.2013.) U regiji CIE, Grupa posluje kroz najveću i najviše diverzificiranu međunarodnu bankarsku mrežu sa oko 3.600 poslovnica.

UniCredit posluje u sljedećim državama: Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Njemačka, Mađarska, Italija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina. (podaci sa 31.12.2013.)

O Otvorenim zabavnim školama fudbala

OFFS je neprofitni projekat, osmišljen od strane Cross Cultures Project Association, koji se u Bosni i Hercegovini implementira već 17 godina. Projekat se služi veselim igrama i pedagoškim „konceptom zabavnog fudbala“ kao sredstvima za promociju pravednosti, timskog duha i poštovanja među djecom koja žive u podijeljenim društvima.

Pored Otvorenih Zabavnih Škola Fudbala, organizacija implementira veliki broj manifestacija uličnog sporta, promocije dječijeg i ženskog fudbala, te projekata o očuvanju okoliša i edukaciji navijača.

O kompaniji MasterCard

MasterCard (NYSE: MA) je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija.

Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Twittera @MasterCardNews, pridružite se razgovoru na našem blogu Cashless Conversations Blog i prijavite se za najnovije vijesti.

O Comtrade-u

Sa preko 20 godina iskustva i prisutnosti u jadranskoj regiji, Comtrade ne predstavlja samo najveću kompaniju u regiji, već i kompaniju sa najviše priznanja i nagrada. CT Computers BA d.o.o je partner za razvoj kanala i pružatelj logističkih usluga za vodeće globalne brendove u regiji. Marketinški programi kompanije imaju cilj da stvore veću potražnju za proizvodima visoke tehnologije i da zadovolje potrebe i očekivanja prodavaca i distributera. Glavni ciljevi kompanije su: održavanje i jačanje odnosa s partnerima; razvoj i unapređenje portfolia proizvoda i povećanje efikasnosti izvršenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.