Mladen Krstajić uplovio u neobičan biznis

Predsjednik Radnika iz Bijeljine

Mladen Krstajić uplovio u neobičan biznis

Mladen Krstajić, nekadašnji reprezentativac Srbije koji danas obnaša funkciju predsjednika Radnika iz Bijeljine, odlučio je uploviti u neobičan biznis.

Naime, Krstajić je poslije brilijantne karijere zajedno sa prijateljem započeo proizvodnju alkoholnog pića i tako zeleni teren zamijenio sa blagorodnim voćnjacima i destilerijom u jednom selu kod Kikinde. 

Na alkoholne voćne napitke koje proizvodi Krstajić nisu imuni ni mnoge javne ličnosti. U njegovoj dunjevači, kajsijevači i šljivovici uživa reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger, kao i ostale fudbalske kolege Ivan Rakitić, Saša Ilić, Nenad Bjeković... 

"Srbija je zemlja rakije i ovaj proizvod mora biti zaštićen. Nekad, ako bismo u restoralu naručili rakiju umjesto viskija, ljudi bi nas čudno gledali. Takav smo narod. Stidimo se onoga što je naše iskonsko i tradicionalno", kazao je Krstajić za srbijanske medije, dodavši:

"Moji saradnici i ja smo pravi umjetnici, a o tome svjedoče i brojna priznanja za kvalitet. Ipak, najponosniji smo na činjenicu da rakiju ne dijelimo na onu koju strogi degustatori ocjenjuju na takmičenjima i onu u čijem ukusu uživaju mušterije. Sve su apsolutno istog, vrhunskog kvaliteta." 

Krstajić je na kraju razgovora istakao da je Kikinda grad u kojem najviše uživa, ali da svoje slobodno vrijeme voli provoditi u Bijeljini i Njemačkoj u kojoj je proveo veliki dio igračke karijere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.