Mnogobrojne legende FK Sarajevo uveličale promociju knjige Bordo vremepolov - historija FKS

Knjiga Semira Zilića nakon desetogodišnjeg rada ugledala svjetlo dana

Mnogobrojne legende FK Sarajevo uveličale promociju knjige Bordo vremepolov - historija FKS

Danas je u sali Opštine Stari Grad održana promocija knjige Bordo Vremepolov - historija Fudbalskog kluba Sarajevo.

U prepunoj sali Opštine Stari Grad autor Semir Zilić je predstavio prvo izdanje knjige na čiju je pisanje utrošio posljednju deceniju.

Ova knjiga je plod napornog desetogodišnjeg rada ovog velikog zaljubljenika u FK Sarajevo. Nakon godina prikupljanja podataka, fotografija i zanimljivosti vezanih za FK Sarajevo, Semir Zilić je uspio napisati ovu monografiju kluba sa Koševa.

Inače, radi se o knjizi od 500 strana, a svi koji dođu do nje moći se se upozati sa kompletnom historijom FK Sarajevo, od nastanka kluba, pa do dan danas.

Kako sam kaže, Semir Zilić je knjigu napisao iz čiste ljubavi prema voljenom klubu, a recenzenti knjige su bili legendarni fudbaleri Sarajeva, iz tri šampionske generacije - Vahidin Musemić, Mehmed Janjoš i Emir Obuća.

Bordo vremeplov su zajedno sa Zilićem promovisale legende kluba, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić i Muhamed Alaim. Osim njih, tu je bio i sportski novinar Ognjen Duković.

Inače, na današnju promociju su se odazvale mnogobrojne legende FK Sarajevo i domaćeg sporta, kao i sadašnji fudbaleri velikana sa Koševa. Inače, cijena knjige na promociji je iznosila 100 KM, dok će se u redovnoj prodaji moći kupiti po cijeni od 130 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Baš su fotogenicni
2 6
ratip irats
Dosadasnja istorija je sakupljena, obrađena i napisana knjiga. Ostaje za buduće generacije... Svaka čast Semiru...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi