Ima 10 godina i može šta poželi: Najmlađi milioner na svijetu ulazi u svijet fudbala

Nevjerovatno bogatstvo

Ima 10 godina i može šta poželi: Najmlađi milioner na svijetu ulazi u svijet fudbala

A. Čaušević

Svoj prvi dom je kupio kada je imao šest godina i redovno nosi odjeću najpoznatijih svjetskih brendova. 

Već neko vrijeme inostrani mediji pišu o Momphi Junioru, nezvanično najbogatijem djetetu na svijetu koji je postao popularan zbog svog luksuznog načina života.

Ovaj 10-godišnjak je rođen u Nigeriji i pravo ime mu je Muhammed Awal Mustapha, a bogatstvo je stekao zahvaljujući svom ocu.

Već od malena na raspolaganju ima vlastitu flotu automobila, privatni avion i naravno skupocjenu vilu. Sve je to dijelio sa fanovima na društvenim mrežama.

Instagram pics show him travelling by private jet

Kako odrasta i sazrijeva Mompha želi proširiti svoje carstvo pa je navodno i zainteresovan i ulaganja u fudbal te trenutno traži pravu opciju.

Oglasi

Koliko bogato živi pokazuje i jedna fotografija na kojoj pozira sa skupocjenim Bentleyom. To je bio prvi poklon kojeg mu je otac kupio.

Mompha Jr is claimed to be the world's youngest billionaire

Svoju kuću dobio je za osmi rođendan, a njegov otac Ismailia Mustapha smatra da je Mompha Junior sve to zaradio i da je dom dobio vlastitim zaslugama.

Navodno na svom bankovnom računu već ima iznos od 20 miliona dolara tako da već sada može početi razmišljati o mirnoj penziji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CbMVAk1JEvS/[/instagram]

"Najmlađi stanovac koji nosi Gucci i još posjeduje kuću. Zaslužuje neke pohvale jer je u potpunosti platio svoje obaveze", poručio je njegov otac Mompha Senior.

Inače, Mompha Senior se obogatio zahvaljujući mjenjačnicama novca, nakon toga se poćeo baviti nekretninama što mu je donijelo ogromnu zaradu.

Mompha Senior is said to have made his fortune from a bureau de change business in Lagos before moving into investments

Početkom godine je bio osumnjičenj za pranje novca u iznosu od 15 miliona dolara, ali je pušten iz zatvora uz kauciju od 500.000 dolara.

Promo

Top Komentari

zilan66
Kad nemas ideje,maste ,konstruktivnosti onda idu ovakvi clanci,pa o vandi ,pa iranski hulk ...itd.ovaj clanak nema vaspitnu i socijalnu dimenziju koju bi trebalo da gledamo.
7 0
axel42
Ovo bi sad trebalo kao da nas interesuje? Pa narod nema šta da jede a vi ovakva njesra pišete!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi