Mourinhovo srce pripada samo jednoj ženi: Ko je Matilde Faria?

U braku su već 30 godina

Mourinhovo srce pripada samo jednoj ženi: Ko je Matilde Faria?

E. Čaušević

Jose Mourinho našao se ponovo u centru pažnje sportske javnosti nakon što je danas predstavljen kao novi trener Tottenhama.

Mourinho je od decembra prošle godine bio bez posla nakon što je dobio otkaz u Manchester Unitedu. No, strpljivo je čekao ponudu koja će za njega biti dovoljno izazovna, a kada ga je pozvao Tottenham nije mnogo razmišljao i prihvatio je poziv.

Portugalski stručnjak je danas glavna tema u engleskim medijima i mnogima je drago što ćemo ga ponovo gledati u Premiershipu. No, Telegraph odlučio se malo osvrnuti i na njegov privatni život.

Ovaj put u centru pažnje našla se njegova supruga Matilde Faria koja se ne pojavljuje tako često u javnosti. Mourinho ne voli da priča mnogo o privatnom životu i zbog toga i nema baš mnogo informacija o ženi koja je davno ukrala njegovo srce.

Slikovni rezultat za jose mourinho wife

Mourinho i Matilde su u braku već 30 godina jer su se vjenčali 1989. godine. No, znaju se dosta duže od toga, a njihova ljubavna veza počela je još u tinejdžerskim danima.

Matilde je prethodnih godina imala dosta zdravstvenih problema zbog čega Mourinho jedno vrijeme nije htio da se bavi trenerskim poslom i bio je uz suprugu. No, sada je sve u najboljem redu, te mu je Matilde sigurno velika podrška u novom izazovu.

Oni imaju dvoje djece kćerku Titu koja je rođena 1996. godine, te sina Jose Maria koji je na svijet stigao četiri godine kasnije. Matilde nije često pred kamerama, ali očito je osoba koja drži porodicu na okupu.

Slikovni rezultat za jose mourinho wife

"Moja supruga, kćerka i sin imaju najveći utjecaj na mene i to je sigurno. Supruga je ta koja je šef u kući i ona se za sve pita. Ona mi je velika podrška sve ove godine i ništa ovo ne bi bilo moguće bez nje. Ne volim da pričam o privatnom životu, ali neke stvari jednostavno moraju svi da znaju", rekao je Mourinho prije nekoliko mjeseci.

Top Komentari

dinas
zar niste pisali prije 7 dana da se razvodi.Ni novinari ssba ne citaju tekstove svojih kolega
3 1
Mungos
Koji od vas novinara na nju drka?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi