Muamba se velikom tortom zahvalio osoblju bolnice

Muamba se velikom tortom zahvalio osoblju bolnice

Edmir Škorić

Fabrice Muamba velikom se tortom zahvalio osoblju londonske bolnice Chest koja mu je pomogla da se oporavi nakon srčanog udara.

Muamba, 24-godišnji veznjak Boltona, kolabirao je sredinom marta u FA Cup utakmici s Tottenhamom, te je 78 minuta bio klinički mrtav. Kako navode engleski mediji, oživljavali su ga ljekari sa 15 elektro-šokova. Sada, mjesec dana kasnije, Muamba se osjeća dobro i na pragu je izlaska iz bolnice.

No, prije nego će otići, odlučio se zahvaliti osoblju Chest bolnice, pa je kupio veliku tortu od vanilije na kojoj je pisalo:

"Svom medicinskom osoblju londonske bolnice Chest koje mi je pomoglo na putu oporavka, od Fabricea Muambe i obitelji".

Do kraja sedmice bi trebao napustiti bolnicu i premjestiti se na odjel bolnice Alexandra u Cheadleu gdje bi mu trebao biti ugrađen posebni defibrilator-pacemaker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.