Murray svoj vjenčani prsten 'čuva' na posebnom mjestu

Za vrijeme mečeva

Murray svoj vjenčani prsten 'čuva' na posebnom mjestu

Škotski teniser Andy Murray od 11. aprila ove godine je oženjen čovjek. On se na vjernost zakleo svojoj dugogodišnjoj djevojci Kim Sears, a od tada je neporažen teniser na ATP Touru.

Iako nikada do sada u karijeri nije zaigrao niti u finalu nekog ATP turnira sa zemljanom podlogom, Murray je nakon vjenčanja osvojio dva turnira, od kojih je jedan bio iz Masters serije 1000. U finalu turnira u Madridu prošle sedmice je u dva seta pomeo "kralja" zemlje Rafaela Nadala, a već ove sedmice igra na također vrlo jakom turniru, iz serije Masters 1000, u Rimu.

Mnogi teniseri skidaju svoj vjenčani prsten za vrijeme mečeva, a izuzetak nije ni Murray. Međutim, niko ga ne 'čuva' na tako specifičnom mjestu. Naime, Škot vjenčani prsten nosi na svojim patikama u kojima igra, tačnije između pertli.

Čini se da vjenčani prsten ima magičan uticaj na Murraya. U srijedu je nastavio svoj niz nepobjedivosti na zemlji i sa 6:4, 6:3 izbacio Francuza Jeremyja Chardyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.