Na današnji dan prije 30 godina ubijen Dževad Begić Đilda

Legendarni vođa navijača Željezničara

Na današnji dan prije 30 godina ubijen Dževad Begić Đilda

Endin Čaušević

Prošlo je tačno 30 godina od preranog i nepravednog odlaska legendarnog vođe Željinih Manijaka, Dževada Begića Đilde.

Tog nesretnog 11. jula 1992. godine u sarajevskom naselju Pofalići ubijen je Dževad Begić Đilda, legendarni vođa i zakletva svih navijača Želje.

Pokušavajući da pomogne ranjenoj ženi, Đilda je pogođen snajperskim hicem i tako je okončan život heroja grada Sarajeva i nosioca priznanja Zlatni ljiljan kojeg su poštovali i poštuju svi, bez obzira na klupsko opredjeljenje.

I danas će se, kao i svake godine na ovaj dan, navijači Željezničara okupiti na mjestu Đildine pogibje gdje će položiti cvijeće i odati počast nastradalom vođi minutom šutnje i učenjem fatihe.

Top Komentari

Mowzilla
Sanjao sam sinoc cudan san Na jugu je baklja planula Ruke su se nase digle Vidio sam lice Dzilde Pjevao je majko sa nama Tad podize desnu ruku on I zapjeva Zeljo sampion Grbavica usta cijela I zastava plavobijela Zaviori juznom tribinom Probudih se i sad zalim ja Iz oka mi suza kanula Bio je i uvijek bice Simbol nase Grbavice Dzevad Begic Dzilda Legenda na na na na na na na na na na na na na na na na na na Bio je i uvijek bice Simbol nase grbavice Dzevad Begic Dzilda Legenda ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije