Najbolji fudbaleri koje možete pratiti na Instagramu za pristup fudbalskom ludilu iza kulisa

Najbolji fudbaleri koje možete pratiti na Instagramu za pristup fudbalskom ludilu iza kulisa

S. Mlaćo

Fudbal i društvene mreže odavno su sklopili neraskidiv savez. Međutim, Instagram je podigao ovu vezu na novi nivo, postavši virtualna tribina za moderne nogometaše.

Budući da je uobičajeno da fudbaleri na svojim Instagram nalozima objavljuju rezultate utakmica i najzanimljivije detalje, korisnici Instagrama često koriste posebne aplikacije koje im omogućavaju da pohranjuju objave sa slikama i priče na svoje uređaje. U ovom trenutku, InstaDLL je među najpristupačnijim online aplikacijama dostupnim ljubiteljima fudbala koji žele da sačuvaju Instagram objave, priče ili kolumne na svojim uređajima, posebno jer se preuzimanja mogu preuzeti u visokoj definiciji.

Od savršenih driblinga do sjajnih pogodaka, od luksuznih putovanja do porodičnih trenutaka, fudbaleri su preplavili feedove miliona obožavalaca. Ali, ko su ti asovi koji vladaju ovim digitalnim terenom? U ovom članku ćemo razotkriti top 5 kraljeva Instagrama u kraljevskoj igri.

1. Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ne treba mnogo razmišljanja da se shvati zašto je CR7 kralj Instagrama. Sa rekordnih 539 miliona pratilaca, Ronaldo nije samo najpraćeniji fudbaler, već i jedna od najpopularnijih osoba uopšte na platformi. Njegov profil je savršena kombinacija marketinga i uživanja. Zapanjujuće slike sa utakmica, impresivne fizičke transformacije i porodične fotografije sa Georginom i djecom osigurale su mu neprekidnu pažnju. Ronaldo zna da profitira na statusu globalnog branda, ali nikad ne zaboravi i na ljudski dodir. Njegova transparentnost i iskrenost, bez obzira na teška razdoblja, samo su mu uvećale broj obožavalaca. Ovaj Instagram majstor zna da igra i na terenu i van njega.

2. Lionel Messi (@leomessi)

Vječni Ronaldov rival ne zaostaje mnogo iza njega na Instagramu. Sa 380 miliona pratilaca, Messi je dokaz da i tiho zlato može sjati. Dok Ronaldo prikazuje bombastičan šarm, Messijev profil zrači mirnom karizmom. On nas vodi na putovanje kroz svakodnevni život argentinskog čarobnjaka. Pobjedničke poze s trofejima, magični momenti sa porodicom i prijateljima, pa čak i slika njegovog psa Hulka, sve to čini njegov profil autentičnim i privlačnim. Mesi izbjegava pretjerano promovisanje, ali i dalje uspijeva da nas zavede svojim jednostavnim, ali genijalnim pristupom Instagramu.

3. Neymar Jr. (@neymarjr)

Brazilski dribler nije samo majstor fudbala, već i maestro društvenih medija. Njegov profil je eksplozija boja, zabave i sporta. Neymar ne skriva svoju ljubav prema modi, prikazujući najskorije trendove i dizajnerske komade. U isto vrijeme, on nas uči na terenu svojim vještinama i trikovima. Nije rijetkost vidjeti ga kako pjevuši karaoke sa prijateljima ili organizuje događaje u dobrotvorne svrhe, što još više humanizuje njegov imidž. Neymarov Instagram je hrana za dušu za sve one koji traže energiju i pozitivno zračenje.

4. Kylian Mbappé (@kylianmbappe)

Mladi francuski napadač je ubrzao tempo i na Instagramu. Sa 79 miliona pratilaca, on već sada ima impresivnu bazu obožavalaca, a kako njegova karijera napreduje, taj broj će sigurno rasti. Mbappé koristi Instagram da pokaže svoju ambiciju i radnu etiku. Fotografije iz teretane, motivacioni citati i poruke priznanja herojima sporta govore o njegovom željenom putu prema nogometnom vrhu. Međutim, on ne zanemari ni zabavu. Slike na plaži sa prijateljima i humorne interakcije sa navijačima pokazuju njegovu mladost i lagodnost. Mbappé je Instagram zvijezda u nastajanju, koja izražava i ozbiljnost i razigranost.

5. Erling Haaland (@haaland.93)

Norveški golgeter je uragan i na terenu i na Instagramu. Njegov profil je pun eksplozivnih pogodaka, superudaraca i proslava nakon gola koje izazivaju oduševljenje.

Ali, Haaland nije samo mašina za golove. Njegov smisao za humor je zarazan, što pokazuju često šaljive interakcije sa prijateljima i suigračima, kao i zabavni i ponekad čudni videozapisi. On također koristi platformu da se pozbavi predrasudama o sebi, objavljujući slike svog života izvan fudbala, uključujući ljubav prema videoigricama i kuhanju. Haaland je savršen primjer modernog nogometaša koji ne skriva svoju ličnost i koristi društvene mreže da se poveže s navijačima na autentičan način.

Bonus: Zvijezde iz sjene:

Osim ovih pet titana Instagrama, postoje i drugi fudbaleri koji zaslužuju pohvalu za kreativne i zanimljive profile. Sergio Ramos (@sergioramos) nas vodi na putovanje kroz njegov život pun trofeja i teškoća, dok Paul Pogba (@paulpogba) pokazuje svoj smisao za modu i humanitarne akcije. Za one koji traže inspiraciju, profil Marcusa Rashforda (@marcusrashford) je pun poruka društvene pravde i pozitivnosti. A ako želite da vidite magične vještine izvan Evrope, profil Jamesa Rodrigueza (@jamesrodriguez10) će vas začarati njegovim kolumbijskim flair-om.

Zaključak

Instagram je platforma koja je fudbal približila navijačima više nego ikad. Kraljevi Instagrama nas vode na virtuelne tribine, otvaraju vrata svojih svlačionica i života izvan terena. Oni nam pokazuju da su više od samo sportaša - oni su zabavljači, humanitarci, modni ikone i, naravno, fantastični nogometaši. Tako da, sljedeći put kada otvorite Instagram, ne zaboravite da pogledate šou koju nam pružaju ovi digitalni kraljevi. Ko zna, možda ćete čak i naučiti nešto novo o igri, ili o sebi.