Najstarija navijačica na svijetu proslavila 100. rođendan

Godinama uz Kanarince

Najstarija navijačica na svijetu proslavila 100. rođendan

Vera Brighton najstarija poznata navijačica na svijetu proslavila je nedavno svoj 100. rođendan. Ipak, za njen veliki životni jubilej nije imala razlog za dvostruko slavlje jer je nje Norwich doživio poraz od Manchester Uniteda.

Baka Vera Kanarince prati još od 20-tih godina prošlog vijeka, a na utakmice je odlazila do 1989. godine kada je napunila 76 godina. Od tada sve utakmice prati iz svog doma.

"Na moj rođendan svi smo se okupili i gledali utakmicu. Bilo bi lijepo da smo pobijedili, ali bar smo dobro igrali. Zaslužili smo barem bod, ali je United trijumfovao. Život ide dalje", rekla je Vera.

Vera je "titulu" zvanično najstarije navijačice na planeti ponijela u aprilu 2013. nakon smrti Marije Radaelli, poznate kao Baka Inter. Marija je umrla dan prije svog 114. rođendana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.