Napadač Angersa je noćna mora za svakog komentatora na svijetu

Za tačno izgovaranje njegovog prezimena je neophodna koncentracija

Napadač Angersa je noćna mora za svakog komentatora na svijetu

Posao sportskog komentatora sam po sebi nije lagan, a kada se još pojave kojekakve prepreke tokom prenosa, može biti i više nego nezgodan.

Izgovaranje imena i prezimena, recimo, Jakuba Kube Blaszczykowskog ili Henrikha Mkhitaryana godinama unazad stavlja na muke brojne sportske komentatore, ali pojavio se fudbaler kojem pomenuta dvojica 'nisu ni do koljena'. 

Napadač Angersa koji je jučer u 63. minuti ušao u igru protiv Lyona zove se Billy Ketkeophomphone, a pošto ovaj francuski klub baš i nije često u programskim shemama većine sportskih TV kanala, komentatori su se našli u problemima.

I sam svjestan koliko je njegovo prezime teško zapamtiti i izgovoriti, Ketkeophomphone ga je maksimalno uprostio tako što mu na dresu piše samo "Ketkeo".

Inače, riječ je o 27-godišnjem napadaču iz Laosa koji je u prošlosti igrao za švicarski Sion, a zatim Tours i Angers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi