Napadaču Milana 18 mjeseci zatvora

Niang se pojavio na sudu

Napadaču Milana 18 mjeseci zatvora

Edmir Škorić

Francuski mladi napadač Milana M'Baye Niang dobio je 18 mjeseci uvjetne zatvorske kazne zbog sudjelovanja u saobraćajnoj nesreći početkom februara.

Niang je početkom februara doživio saobraćajnu nesreću u Montpellieru, no na njegovu sreću prošao je bez povreda. Sa skupocjenim Ferrarijem je udario u jedan automobil, zatim je zakačio čak sedam različitih automobila prije nego li je udario u drvo.

Kako u tom trenutku nije imao vozačku dozvolu, Niang je pobjegao s mjesta događaja. Na suđenju danas se ispričavao, te je rekao da je bio u šoku i pod napadom panike kada je pobjegao. U sudnici je bilo nekoliko svjedoka, a ročište je trajalo 90 minuta.

Osim 18 mjeseci uvjetne kazne zatvora, Niangu je oduzeta vozačka dozvola na tri godine, dobio je 170 sati društveno-korisnog rada, a tu kaznu mora završiti do augusta, te će uz sve to platiti 700 eura kazne uz 12.700 eura odštete i kamata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.