Nastavljeno prokletstvo Aarona Ramseya
Foto: EPA

Ramsey dao gol, David Bowie preminuo

Nastavljeno prokletstvo Aarona Ramseya

M. Šljivak

Aaron Ramsey pogodio je mrežu Sunderlanda tijekom vikenda.

U pobjedi Arsenala od 3:1 postigao je drugi gol za Topnike, ali čini se da je nastavljeno njegovo poznato prokletstvo.

U većini slučajeva kada Velšanin postigne pogodak, neka od poznatih ličnosti ubrzo umre. Tako je danas, dva dana nakon što je postigao gol Sunderlandu, preminuo legendarni britanski muzičar David Bowie.

Prethodno je još nekoliko poznatih ličnosti preminulo nakon što je Ramsey postizao pogodak. Krenulo je s liderom terorističke grupe Al-Kaide, Osamom bin Ladenom 2011. godine, a zatim su redom umirali Steve Jobs, te libijski vođa Muammar Gaddafi.

Nije se na tome stalo. Ramsey je u februaru 2012. godine ponovo upisao u strijelce. Postigao je pogodak Sunderlandu, a sutradan je megapopularna pjevačica Whitney Houston pronađena mrtva u stanu u New Yorku.

Zatim je u maju 2015. godine argentinski vojni diktator Jorge Videla preminuo manje od 24 sata nakon što je Ramsey pogodio mrežu Wigana, a nakon gola Cardiffu poginuo je poznati glumac Paul Walker.

Posljednji takav događaj desio se 11. augusta. Veznjak Arsenala je dan ranije postigao gol Manchester Cityju, a zatim je još jedan poznati glumac Robin Williams izvršio samoubistvo.

Oni koju vjeruju u natprirodne pojave vjerovatno će tvrdi da sve ovo nije samo slučajnost i da postoji neka vrsta prokletstva, ali ipak treba razmišljati zdravim razumom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi