Nazvao sina Griezmann Mbappe pa digao Francusku na noge
Roditelji često naprave velike probleme djeci jer im daju zaista nevjerovatna imena. Ovo je jedan takav slučaj i vrlo lako bi se moglo desiti da dječak dobije novo ime

Tužioci traže promjenu imena

Nazvao sina Griezmann Mbappe pa digao Francusku na noge

Midhat Šljivak

Jedan Francuz koji je očigledno veliki zaluđenik fudbalom odlučio je i sina nazvati po Antoineu Griezmannu i Kylianu Mbappeu.

Dječak koji je rođen u gradu Brive u južnoj Francuskoj dobio je ime Griezmann Mbappe, ali ubrzo bi roditelji mogli da mijenjaju ime novorođenčetu.

Tužilaštvo u Francuskoj uključilo se u ovaj slučaj i traži od vlasti da odbiju ovo ime za dječaka, što mogu zatražiti ako ime nije u djetetovom interesu.

Sve će na kraju završiti na sudu, a Tužilaštvo će tražiti da se ime izbriše iz registra i da roditelji odaberu drugo ime za dječaka.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju u Francuskoj. Svi pomno prate šta će se desiti, baš kao u slučaju djevojčice iz 2015. godine kojoj su roditelji dali ime Nutella.

Sud je naredio promjenu imena i djevojčica je dobila ime Ella.

Top Komentari

arca
ma vala mogu ga nazvat i natakote janakitu sto se mene tice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi