Ne liči na legendu Manchester Uniteda: Statua Georgea Besta u Belfastu razočarala njegove fanove

Nije zaboravljen

Ne liči na legendu Manchester Uniteda: Statua Georgea Besta u Belfastu razočarala njegove fanove

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda, George Best, rođen je na jučerašnji dan prije 73 godine.

Best je važio za jednog od najboljih igrača svijeta jer je u dresu Manchester Uniteda pružao fantastične partije i bio najzaslužniji što je ovaj klub došao do trofeja Lige prvaka.

Međutim, ovaj fudbaler iz Belfasta se nije mogao nositi sa ogromnom slavom koju je stekao, a na kraju je sreću tražio u alkoholu koji ga je koštao života.

Best je nakon Manchester Uniteda igrao u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je imao odličnu sezonu u LA Aztecsima, ali na kraju se nažalost nije uspio riješiti problema s alkoholom.

Legendarni igrač iz Sjeverne Irske preminuo je 25. novembra 2005. godine u 59. godini života zbog problema s jetrom, a transplataciju iste imao je tri godine prije toga.

Jučer se u Belfastu obilježio 22. maj jer je to datum kada je rođen Best. On bi proslavio jučer svoj 73. rođendan, ali nažalost prerano je napustio ovaj svijet.

No, u Belfastu su obilježili ovaj datum i čak otkrili statuu u čast svog najboljeg igrača svih vremena. Ipak, izgled iste je razočarao njegove fanove i javnost jer vjeruju da uopšte ne liči na Besta.

Top Komentari

Dobojlija
Ma ,neka koriste 3d printer I ostampaju ,kada se danas sve moze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi