Neill: Ne pozdravljajte Di Canija fašističkim pozdravima

Šef policije Newcastlea upozorio navijače

Neill: Ne pozdravljajte Di Canija fašističkim pozdravima

Novi trener Sunderlanda, Paolo Di Canio privukao je ogromnu pažnju medija i ljubitelja fudbala na Otoku od svog dolaska u redove ovog kluba.

Njegova ekipa će ovog vikenda gostovati kod Newcastle Uniteda i očekuje se ne baš prijatan prijem ovog stručnjaka na St. James Parku.

 

Ipak, šef lokalne policije, Steve Neil je upozorio navijače da će svaki nepromišljen potez biti najstrožije sankcionisan.

 

"Uvrijedljive gestikulacije,  posebno one sa rasističkim primislima su neprihvatljive i mi ćemo poduzeti korake protiv onih koji se budu ponašali u uvrijedljivom i rasističkom maniru", rekao je Neill te je dodao:

 

"Pokazali smo više puta našu sposobnost da upratimo prijestupnike  i da ih izvedemo pred sud što može voditi stvaranju kriminalnog dosijea i mogućoj zabrani prisustvovanja utakmicama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.